Ako si urobiť poriadok vo svojej kúpeľni I.

"SKUTOČNE ŽIŤ ZAČNETE AŽ POTOM, AKO SI DÁTE DO PORIADKU MIESTO, KDE BÝVATE.“ Od okamihu, ako som túto myšlienku čítala prvýkrát, neustále mi rezonovala v hlave. Práve z toho dôvodu som sa hneď na začiatku roka rozhodla pre radikálny krok - dať si do poriadku miesto, kde bývam. Vzala som do ruky knihu, ktorá mi v tom mala pomôcť, prečítala som si rôzne články a pustila som sa do práce.

Ako si urobiť poriadok vo svojej kúpeľni II.

Upratovanie, do ktorého som sa chystala pustiť, nebolo iba o vyčistení môjho domova a o tom, aby vyzeral pekne, keď príde niekto na návštevu. Snažila som sa upratať raz a navždy a predovšetkým hlavne pre seba. Začala som šatníkom, pokračovala knihami až som sa prepracovala ku kúpeľni, ktorá bola pre mňa naozaj tvrdým orieškom.

Čistenie sprchového kúta s FILA PS87

Veľká noc sa nezadržateľne blíži a práve toto obdobie pre mnohých predstavuje ideálny čas na jarné upratovanie. Teraz je predsa ten správny čas poumývať okná, povyhadzovať veci, ktoré už dávno nespĺňajú svoj účel a vydrhnúť všetko, čo sa doma nájde. Prečo práve teraz? Netuším, ale skúste sa obzrieť von oknom z auta, keď prechádzate menšou dedinkou a uvidíte, ako všetky ženy stoja na parapetách a drhnú okná aj keď je vonku -5°C.

Ako prerobiť kúpeľňu v paneláku?

Prerábka kúpeľne v panelákovom byte nie je jednoduchá záležitosť. Nepochybne ide o najkomplikovanejšiu časť v rámci rekonštrukcie bytového jadra. Vo väčšine prípadov ide samostatne o renováciu kúpeľne a samostatne o rekonštrukciu WC. Práve táto prestavba vyžaduje zapojenie viacerých ľudí z rôznych oblastí – budete predsa potrebovať zapojiť osvetlenie kúpeľne, sanitu, položiť dlažby aj obklady, namontovať vybavenie kúpeľne či kúpeľňový nábytok a taktiež niečo vymurovať či ponatierať. Samozrejme, pokiaľ ste šikovní, niektoré veci si dokážete urobiť aj sami, poličky do kúpeľne si predsa dokážete poskladať podľa návodu, nie?

Umývanie podlahy s FILA CLEANER

Veľa z vás si asi neuvedomuje, že správnou starostlivosťou o svoju podlahu, môžete jej životnosť predĺžiť a naopak, nesprávnou starostlivosťou jej životnosť výrazne skrátiť. Preto som sa rozhodla zistiť, ako sa o podlahu pravidelne starať, aby som ju nemusela už o pár rokov meniť.

Postupy na dokonalé umytie podlahy?

Navštívila som rôzne fóra, kde som sa dozvedela množstvo „užitočných“ rád ohľadom umývania podlahy. Príspevky obsahovali postupy na dokonalé umytie dlážky v celom dome, ktoré zahŕňali použitie minimálne piatich čistiacich prostriedkov a zabrali by mi asi polovicu života. Halooo! To som jediná žena na tejto planéte, ktorej celoživotným cieľom nie je byť otrokom svojej domácnosti? Úprimne povedané, žiaden článok som ani len nedočítala do konca. Prečo? Pretože, keď som bola na fáze číslo tri, ktorá mi prikazovala použiť tretí čistiaci prostriedok a tretiu handru, špongiu či neviem ani čo, pochopila som, že to aj tak nikdy robiť nebudem.

Upratovať 6 dní v týždni? Rozhodne nie!

Keby sa mám držať týchto „užitočných“ rád, upratovať by som musela začať už v pondelok ráno a ak by som si švihla, v sobotu večer by som mohla skočiť do kina. Bohužiaľ, upratovanie nie je činnosť, ktorou by som chcela zabiť šesť dní v týždni. A to je dôvod, prečo hľadám spôsob, ako veci robiť efektívne, no vo veľmi krátkom čase. Tentokrát sa mi to podarilo! Mala som možnosť vyskúšať čistiaci prostriedok FILA CLEANER v praxi. 

Riedenie prípravku

V prvom rade ma prekvapilo riedenie tohto prípravku. Bola som príjemne prekvapená, že som mala vo vedri osem litrov vody a iba jednu maličkú odmerku tohto prípravku. Začala som trochu pochybovať o svojich matematických zručnostiach, ale kalkulačka a google mi potvrdili, že som počítala správne. Hovorím si, že bežne vedro naplním tak do jednej tretiny, ale musím dať doňho asi polovicu klasického prípravku na umývanie dlážky, pretože jedna malá odmerka by sa tam totálne utopila.

Komplikovaná matematika

Pokročila som teda na komplikovanejšie matematické výpočty. Keď bežný prípravok mi vystačí tak na maximálne desať umytí dlážky (aj to som asi prehnala), na koľko mi vystačí tento? No, po ťažkých výpočtoch mi vyšlo, že by mi mal vydržať celý rok. Ako som na to prišla? Povedzme, že dlážku umývam maximálne raz do týždňa (prepáčte, ale naozaj môj život nie je postavený na dosiahnutí sterilnej domácnosti) a keďže na jedno umytie potrebujem 25 ml a jeden liter je 1000 ml (je to tak, vygooglila som si to), potom mi celý prostriedok postačí na štyridsať umytí. No, povedzme si úprimne, niektoré týždne sa mi naozaj nechce a umývanie dlážky jednoducho vypustím, takže v mojom prípade je vysoko pravdepodobné, že budem kupovať čistiaci prostriedok na podlahu až o rok.

Ekonomický a efektívny

Okej, prišli sme na to, že je tento prípravok skutočne ekonomický, no je aj efektívny? Podľa mojej skúsenosti, určite áno! Počas umývania nezostávali na podlahe žiadne šmuhy ani fľaky, podlaha bola dokonale lesklá a podarilo sa mi odstrániť aj šľapaje, ktoré som s bežným čistiacim prostriedkom nedokázala zmyť. Prostriedok som otestovala na plávajúcej podlahe aj dlažbe v kúpeľni a účinok bol rovnaký. Takže tomuto produktu dávam päť hviezdičiek z možných piatich.

Vyskúšať FILA CLEANER.

Autor: Patrícia Paulovičová