Umývanie podlahy s FILA CLEANER

Veľa z vás si asi neuvedomuje, že správnou starostlivosťou o svoju podlahu, môžete jej životnosť predĺžiť a naopak, nesprávnou starostlivosťou jej životnosť výrazne skrátiť. Preto som sa rozhodla zistiť, ako sa o podlahu pravidelne starať, aby som ju nemusela už o pár rokov meniť.

Kúpeľňa snov? Skúste to minimalisticky!

Premýšľate nad tým, či Vaša kúpeľňa spĺňa všetky Vaše požiadavky a dokáže uspokojiť Vaše potreby? Samozrejme, hlavnou úlohou tejto miestnosti je vytvoriť jeden funkčný celok, ktorý bude predovšetkým spĺňať všetky Vaše nároky. Na druhej strane, estetické hľadisko zohráva v tomto prípade taktiež dôležitú úlohu. Veď, kto by vo svojej domácnosti nechcel mať kúpeľňu snov?

Dlažba s imitáciou dreva? Rozhodne áno!

Cieľom každého z nás je vytvoriť si doma príjemnú atmosféru a útulné miesto, kam sa budeme radi každý večer vracať. Ako privodiť do našich domov teplo, ktoré z neho vytvorí pohodlné a príjemné miesto pre náš život? Skúste sa zamyslieť...Kam chodí človek načerpávať nové sily? Kde človek dokáže najlepšie relaxovať? No predsa v prírode. Skúsme si teda vniesť trochu prírody aj do našich domov!

Ako si vybrať podlahu?

Začínate zariaďovať svoj prvý domov alebo riešite rekonštrukciu? Nezabúdajte, že vždy treba začať od podlahy. Farba, vzor či odtieň podlahy a stien udáva smer, akým budete svoj interiér ďalej zariaďovať. Neberte teda tento počiatočný výber na ľahkú váhu a vezmite do úvahy nielen dizajn ale aj kvalitu podlahy.

10 + 1 tipov pre moderný dizajn kúpeľne

Rozhodli ste sa pre moderný štýl vo svojej novej kúpeľni? V nasledujúcom článku nájdete 10 1 jednoduchých tipov, ako zo svojej kúpeľne vytvoriť jeden moderný, no zároveň funkčný priestor vo vašej domácnosti.

V jednoduchosti je krása - jednofarebné obklady.

Plánujete rekonštrukciu kúpeľne a chcete, aby bola Vaša kúpeľňa „in“ aj o pár rokov? Nechcete, aby sledovala iba aktuálne trendy, ktoré sa Vám už o pár mesiacov nebudú páčiť?  V tom prípade stavte na jednoduchosť, pretože v tej sa predsa skrýva krása a nadčasovosť.

Luxusná kúpeľňa

Kúpeľňa by mala vo Vašej domácnosti reprezentovať miestnosť určenú na oddych. Mala by pôsobiť relaxačne ako jedna z izieb, nie iba ako miestnosť na vykonávanie základných potrieb. Taktiež by mala byť v súhre s ďalšími miestnosťami, a teda celou Vašou domácnosťou. Inšpirujte sa pri zariaďovaní Vašej kúpeľne štýlom, ktorý je Vám blízky a ktorý u Vás doma preferuje.

Mramor ako symbol luxusu

Mramor prípadne kryštalický vápenec je podľa Wikipédie premenená hornina, ktorá sa z väčšej časti skladá z kryštálov karbonátov, ale aj rôznych minerálov či organických látok. Keďže sa jedná o relatívne vzácny materiál, vyskytoval sa v minulosti na podlahách a stenách výhradne v palácoch práve ako symbol luxusu, exkluzivity, krásy a moci.

Nádych prepychu, luxusu či noblesy?

V súčasnosti patrí mramor medzi drahšie materiály, avšak moderné technológie umožňujú prostredníctvom digitálnej tlače výrobu dlažieb a obkladov, ktoré tento vzácny materiál dokonale imitujú. Stále sa však zachováva to, že dizajn mramoru v priestore vytvára neopakovateľnú atmosféru s nádychom prepychu, luxusu či noblesy. Využitie tohto dizajnu je nepochybne akýsi dôkaz estetického vkusu.

Svoje miesto nachádza v rôznych štýloch bývania.

Pokiaľ preferujete minimalistický štýl, určite Vás dizajn mramoru zaujme svojou jednoduchosťou a univerzálnosťou. Svetlé odtiene oslovia predovšetkým tých, ktorí svoj domov zariaďujú v súlade so štýlom Škandinávie. Ak ste zástancom luxusného štýlu, imitácia mramoru je jednou z možností, ako vo svojej domácnosti navodiť exkluzívnu atmosféru. Z uvedeného vyplýva, že má mramor skutočne široké využitie a svoje miesto si nachádza v rôznych štýloch bývania.

Ako správne vybrať dlažbu?

Pokiaľ ste sa rozhodli pre imitáciu mramoru, v prvom rade vezmite do úvahy veľkosť priestoru, kam chcete dlažbu umiestniť a aj to, kam je miestnosť orientovaná, a teda koľko denného svetla má k dispozícii. Pamätajte, že svetlejšie odtiene Váš priestor opticky zväčšia a tmavšia podlaha spôsobí, že priestor bude vyzerať menší, no útulnejší. Imitácia mramoru však nepochybne dokáže z každého priestoru vyčariť niečo neopakovateľné a jedinečné.

Pozrieť dlažby s imitáciou prírodného kameňa.

Autor: Patrícia Paulovičová