Ako si urobiť poriadok vo svojej kúpeľni I.

"SKUTOČNE ŽIŤ ZAČNETE AŽ POTOM, AKO SI DÁTE DO PORIADKU MIESTO, KDE BÝVATE.“ Od okamihu, ako som túto myšlienku čítala prvýkrát, neustále mi rezonovala v hlave. Práve z toho dôvodu som sa hneď na začiatku roka rozhodla pre radikálny krok - dať si do poriadku miesto, kde bývam. Vzala som do ruky knihu, ktorá mi v tom mala pomôcť, prečítala som si rôzne články a pustila som sa do práce.

Ako si urobiť poriadok vo svojej kúpeľni II.

Upratovanie, do ktorého som sa chystala pustiť, nebolo iba o vyčistení môjho domova a o tom, aby vyzeral pekne, keď príde niekto na návštevu. Snažila som sa upratať raz a navždy a predovšetkým hlavne pre seba. Začala som šatníkom, pokračovala knihami až som sa prepracovala ku kúpeľni, ktorá bola pre mňa naozaj tvrdým orieškom.

Umývanie podlahy s FILA CLEANER

Veľa z vás si asi neuvedomuje, že správnou starostlivosťou o svoju podlahu, môžete jej životnosť predĺžiť a naopak, nesprávnou starostlivosťou jej životnosť výrazne skrátiť. Preto som sa rozhodla zistiť, ako sa o podlahu pravidelne starať, aby som ju nemusela už o pár rokov meniť.

Ako prerobiť kúpeľňu v paneláku?

Prerábka kúpeľne v panelákovom byte nie je jednoduchá záležitosť. Nepochybne ide o najkomplikovanejšiu časť v rámci rekonštrukcie bytového jadra. Vo väčšine prípadov ide samostatne o renováciu kúpeľne a samostatne o rekonštrukciu WC. Práve táto prestavba vyžaduje zapojenie viacerých ľudí z rôznych oblastí – budete predsa potrebovať zapojiť osvetlenie kúpeľne, sanitu, položiť dlažby aj obklady, namontovať vybavenie kúpeľne či kúpeľňový nábytok a taktiež niečo vymurovať či ponatierať. Samozrejme, pokiaľ ste šikovní, niektoré veci si dokážete urobiť aj sami, poličky do kúpeľne si predsa dokážete poskladať podľa návodu, nie?

Sprchový kút alebo vaňa - ako sa rozhodnúť?

Vaňa či sprchový kút? Čo vo svojej kúpeľni uprednostňujete vy? Zistite, aké sú ich výhody a nevýhody a rozhodnite sa, ktorá cesta je pre Vás tá pravá. Ak sa rozhodnúť neviete, skúste vaňu a sprchový kút skombinovať a vytvoriť tak jedinečný priestor vo svojej domácnosti.

Čistenie sprchového kúta s FILA PS87

Veľká noc sa nezadržateľne blíži a práve toto obdobie pre mnohých predstavuje ideálny čas na jarné upratovanie. Teraz je predsa ten správny čas poumývať okná, povyhadzovať veci, ktoré už dávno nespĺňajú svoj účel a vydrhnúť všetko, čo sa doma nájde. Prečo práve teraz? Netuším, ale skúste sa obzrieť von oknom z auta, keď prechádzate menšou dedinkou a uvidíte, ako všetky ženy stoja na parapetách a drhnú okná aj keď je vonku -5°C.

Príprava na sviatky

Okej, mnohí sa zrejme pripravujú na sviatky, pretože k nim príde rodina, ktorú vidia dvakrát do roka a chcú mať všetko pripravené na 100 %. Nestačí uvariť 16 chodov a napiecť 28 druhov koláčov. Aj vaša domácnosť sa musí ligotať ako vianočný stromček! Takže je potrebné pustiť sa rýchlo do práce! Nechceme predsa, aby naša návšteva potom porozprávala známym, kde všade bola tenká vrstva prachu a ktoré okno malo v pravom dolnom rohu šmuhu.

Čo je najväčším problémom?

O tom, ako si urobiť poriadok vo svojom dome (resp. kúpeľni) som už písala v inom článku, kde som vám aj odporučila skvelú knihu, ktorá vám v tom určite pomôže. Asi vám nemusím pripomínať, že základom dokonalej kúpeľne je jej čistota. Ako však udržiavať všetko suché a čisté? Skúste porozmýšľať nad tým, čo predstavuje váš najväčší problém, a teda kvôli čomu nemôžete naplno využívať všetko potešenie, ktoré vám kúpeľňa ponúka.

Ako vyčistiť sprchový kút?

Počas putovania na rôznych fórach som zistila, že veľa z vás trápi čistenie sprchového kúta. Sama poznám domácnosti, ktoré si do sprchy zaobstarali stierku a po každom sprchovaní ju dávajú do poriadku. Okej, ale čo ak som na to príliš lenivá? Úprimne povedané, umývanie sprchy nie je práve činnosť, ktorú by som chcela absolvovať každý večer. A myslím, že nie som jediná...

Aký prípravok je najlepší?

V súčasnosti už existuje množstvo prípravkov, ktoré majú zabrániť zadržiavaniu vody na sklenených sprchových kútoch, avšak čo spodná časť sprchy? Máte v sprchovom kúte dlažbu? Trápia vás špinavé škáry alebo vodný kameň? Dôležité je vybrať si ten správny prípravok a uvidíte, ako ľahko sa vášho problému zbavíte. Ja som použila prípravok FILA PS87 a účinok bol na prvý pohľad viditeľný.

Chcete FILA PS87 vyskúšať?

Autor: Patrícia Paulovičová