Čistenie sprchového kúta s FILA PS87

Veľká noc sa nezadržateľne blíži a práve toto obdobie pre mnohých predstavuje ideálny čas na jarné upratovanie. Teraz je predsa ten správny čas poumývať okná, povyhadzovať veci, ktoré už dávno nespĺňajú svoj účel a vydrhnúť všetko, čo sa doma nájde. Prečo práve teraz? Netuším, ale skúste sa obzrieť von oknom z auta, keď prechádzate menšou dedinkou a uvidíte, ako všetky ženy stoja na parapetách a drhnú okná aj keď je vonku -5°C.

Ako prerobiť kúpeľňu v paneláku?

Prerábka kúpeľne v panelákovom byte nie je jednoduchá záležitosť. Nepochybne ide o najkomplikovanejšiu časť v rámci rekonštrukcie bytového jadra. Vo väčšine prípadov ide samostatne o renováciu kúpeľne a samostatne o rekonštrukciu WC. Práve táto prestavba vyžaduje zapojenie viacerých ľudí z rôznych oblastí – budete predsa potrebovať zapojiť osvetlenie kúpeľne, sanitu, položiť dlažby aj obklady, namontovať vybavenie kúpeľne či kúpeľňový nábytok a taktiež niečo vymurovať či ponatierať. Samozrejme, pokiaľ ste šikovní, niektoré veci si dokážete urobiť aj sami, poličky do kúpeľne si predsa dokážete poskladať podľa návodu, nie?

3 dôvody, prečo navštíviť kúpeľňové štúdio

Chystáte sa zariadiť si svoju prvú kúpeľňu vo vlastnom alebo premýšľate nad rekonštrukciou? Pamätajte, že nejde o výber nových topánok, ktoré vám pomôže vybrať kamoška. Ide o zariadenie jednej z najdôležitejších miestností vo vašej domácnosti. Miestnosti, ktorú budete využívať denno-denne a budete v nej tráviť naozaj slušný kus svojho času. Pokiaľ nie ste interiérový dizajnér alebo iný „kúpeľňový odborník", nespoliehajte sa pri výbere jednotlivých kusov, z ktorých sa bude skladať vaša kúpeľňa, iba na svoje vedomosti a zručnosti.

10 + 1 tipov pre moderný dizajn kúpeľne

Rozhodli ste sa pre moderný štýl vo svojej novej kúpeľni? V nasledujúcom článku nájdete 10 + 1 jednoduchých tipov, ako zo svojej kúpeľne vytvoriť jeden moderný, no zároveň funkčný priestor vo vašej domácnosti.

Sprchový kút alebo vaňa - ako sa rozhodnúť?

Vaňa či sprchový kút? Čo vo svojej kúpeľni uprednostňujete vy? Zistite, aké sú ich výhody a nevýhody a rozhodnite sa, ktorá cesta je pre Vás tá pravá. Ak sa rozhodnúť neviete, skúste vaňu a sprchový kút skombinovať a vytvoriť tak jedinečný priestor vo svojej domácnosti.

3 + 1 otázky pri výbere správneho umývadla

Umývadlo predstavuje nevyhnutnú súčasť akejkoľvek kúpeľne. Či preferujete jednoduché umývadlo, dvojumývadlo alebo by sa do Vašej kúpeľne skvelo hodilo rohové umývadlo, pred jeho kúpou by ste mali určite zvážiť tieto aspekty.

Kvalita.

Ak sa momentálne nachádzate v rozhodovacom procese, ktorý sa týka výberu umývadla, mali by ste v prvom rade zobrať do úvahy jeho kvalitu. Predsa len, kúpeľňu nezariaďujete na rok či dva, preto je nevyhnutné a odporúčané investovať do kvality. Umývadlo budete predsa používať denno-denne niekoľko rokov – a nie iba vy, ale celá vaša rodina. Ak stavíte na kvalitné umývadlo vyrobené z kvalitného materiálu, máte vysokú šancu, že vám vydrží oveľa dlhšie ako nejaká jeho lacná verzia.

Estetické hľadisko.

Samozrejme, ďalším dôležitým aspektom pri výbere umývadla je zohľadnenie estetického hľadiska. V prvom rade by malo byť v súlade s ďalšou sanitou vo vašej kúpeľni – rozhodli ste sa pre oblé alebo hranaté umývadlo? Zosúlaďte ho s vaňou či sprchovým kútom a rovnako i s použitými batériami. V neposlednom rade myslite na to, že kúpeľňa je súčasťou vášho domu či bytu a mala by tvoriť súlad s celou domácnosťou. Preferujete moderný, tradičný, minimalistický, industriálny či luxusný štýl bývania? Tomu prispôsobte aj vašu kúpeľňu.

Funkčnosť.

Kúpeľňa sa už dávno nepovažuje za miestnosť, ktorá slúži iba na vykonávanie potrieb, ale ako miestnosť určená na relax a oddych. Zabúdať by ste však nemali na jej funkčnosť –  to sa bezpochyby týka každého kúsku, z ktorého sa táto miestnosť skladá. Aj umývadlo by malo spĺňať svoje základné funkcie. Je však iba na vás, ktoré pokladáte za najdôležitejšie. Potrebujete, aby malo umývadlo dostatočnú odkladaciu plochu alebo aby bolo priestranné? Pri výbere správneho umývadla by ste mali zohľadniť aj tieto aspekty.

Čistenie a údržba.

Na záver, myslite na to, že nie ste otrokom vašej domácnosti a nechcete tráviť viac času upratovaním ako užívaním si tohto priestoru. Vyberajte si preto také umývadlo, ktoré sa ľahko udržiava a čistí. Jednoduchý dizajn batérií bez zbytočností a ľahká demontáž v prípade potreby.

Potrebujete pomoc pri výbere nového umývadla? Kontaktujte naše kúpeľňové štúdiá!

Autor: Patrícia Paulovičová